• Llum verda a la proposta de CiU per ampliar el calendari comú de vacunació infantil


  16 de juny de 2015

  També s'impulsaran, juntament amb les comunitats autònomes, campanyes de sensibilització i conscienciació sobre la importància de la vacunació per a la prevenció de malalties.

   

  La portaveu en matèria de sanitat del Grup Parlamentari Català (CiU), Conxita Tarruella, ha defensat una proposició no de llei en el ple del Congrés per demanar una avaluació i una actualització del calendari comú de vacunació infantil; proposta que ha estat acordada amb el Grup Popular i que serà aprovada aquesta tarda.

   

  Tarruella ha explicat que, en el seu moment, l'Agència Espanyola del Medicament no va donar una explicació clara de per què es va retirar la vacuna de la varicel·la de les oficines de farmàcia. "Aquesta malaltia és benigna en el 85% dels casos, però hi ha un 15% de casos que tenen complicacions greus o molt greus, i els pediatres recomanen la vacuna durant el primer any de vida", ha dit la diputada, la qual s'ha mostrat satisfeta del canvi d'actitud del Ministeri davant d'aquesta qüestió, ja que ara sí que s'inclourà aquesta vacuna en el calendari de vacunació infantil i es promourà la seva dispensació en les farmàcies.

   

  La diputada de CiU també ha insistit en la necessitat de sensibilitzar la població sobre la importància de la vacunació a través de campanyes coordinades amb les comunitats autònomes. "Cal donar-li més valor social a les vacunes", ha dit Tarruella i ha recordat que, des de Convergència i Unió, "no som partidaris de l'obligació, però sí de fer pedagogia i sensibilització sobre la vacunació".