• CiU defensa l’aplicació del pagament per ús en infraestructures i una política compensatòria per al sector del transport per carretera


  16 de juny de 2015

  Pere Macias afirma que la conservació de les carreteres requereix recursos específics que només es poden obtenir amb tarifacions específiques

  El portaveu de CiU a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha defensat avui l’aplicació de l’Eurovinyeta a les carreteres. Macias ha explicat que “CiU està a favor del pagament per ús de les infraestructures però cal negociar-ne la implantació amb el sector del transport per carretera”. Macias ha afirmat que la conservació de la xarxa carreteres requereix uns recursos específics, “i això només es pot fer a través d’una tarifació específica i amb polítiques compensatòries perquè no s’incrementi la pressió fiscal sobre el sector del transport per carretera”.

   

  Pere Macias ha instat a tots els sectors implicats a iniciar un diàleg en profunditat per tal d’arribar a acords concrets per a la implantació de l’Eurovinyeta. Només així, afirma, “es resoldran els greuges comparatius que existeixen en aquests moments entre Comunitats Autònomes on hi ha implantats sistemes de pagament i d’altres on no n’hi ha”.

   

   

  Pere Macias ha participat avui a la Jornada sobre els criteris per a la justa aplicació de la tarifació de les carreteres, celebrada a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Madrid.