• Duran i Lleida demana a Rajoy menys polèmica irresponsable sobre l'Islam i un debat sense prejudicis ni fonamentalismes sobre el perquè de les conversions a l'Islam


  15 de abril de 2015

  El portaveu de CiU al Congrés reclama per als Mossos d'Esquadra els instruments necessaris de connexió amb la policia internacional.

   

  El portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest matí al president del govern de l'Estat menys polèmica irresponsable sobre l'Islam i un debat seriós, profund i sense prejudicis ni fonamentalismes sobre el perquè de les conversions l'Islam. "Cal tenir en compte que, més enllà d'aquestes conversions, aquestes es produeixen molt sovint on coincideix una manca de valors, amb pobresa, exclusió i misèria", ha explicat Duran i Lleida.

   

  "Aquest grup parlamentari sempre s'alegrarà dels èxits de la policia. Mai farà cap tipus de declaració per distreure l'opinió pública de l'èxit de la policia, sigui la catalana o qualsevol altre cos de seguretat de l'Estat", ha dit Duran i també ha destacat que si ens trobem en una lluita internacional, cal donar als Mossos d'Esquadra els instruments necessaris de connexió amb la policia internacional perquè es tracta d'un repte internacional.

   

  El portaveu del Grup Parlamentari Català al Congrés ha remarcat que no ens trobem en aquests moments en una lluita de religions o en una lluita contra líders islàmics. "És la lluita de la civilització contra la barbàrie. Nosaltres representem la civilització i buscar diferències entre els que representem la civilització per rèdits polítics és una irresponsabilitat", ha reblat. A més, Duran ha advertit del perill que representa Líbia on es pot formar un segon califat a pocs quilòmetres de la costa europea.

   

  En el marc d'aquest debat europeu, Duran i Lleida s'ha referit també a la necessitat de seguir apostant per la unió de l'energia en l'àmbit europeu, fet que comporta un abaratiment de costos, un increment de competitivitat per a les empreses i foment d'inversions. També, ha recordat que CiU sempre ha defensat les interconnexions elèctriques i gasístiques, sent el primer grup que ha plantejat la connexió gasística del Midcat. En aquest sentit, Duran ha demanat a Rajoy més eficiència en aquesta unió de l'energia i que s'apliqui un pla d'inversió que ajudi a donar feina a aturats de llarga durada, sobretot aquells que s'han quedat sense feina arran de la bombolla immobiliària.

   

  El portaveu de CiU al Congrés considera també que les inversions s'han de fer no per criteris estrictament polítics sinó que, a més, promoguin el creixement. "Cal acabar amb les inversions de catedrals en el desert; cal invertir on hi hagi productivitat". Precisament, ha criticat certes inversions en l'AVE, sobretot perquè l'alta velocitat no va en pro de la cohesió territorial sinó que afecta aquesta cohesió. "El gran problema no és un altre que continuar amb l'obsessió de l'Espanya radial", ha lamentat Josep A. Duran i Lleida.