• Duran i Lleida acusa Rajoy de fer "propaganda abusiva" de la millora econòmica i girar l'esquena als problemes reals


  11 de febrer de 2015

  El portaveu de CiU al Congrés demana al president del govern de l'Estat que presenti un pla per refer els estralls que ha provocat la crisi econòmica.

   

  El portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat el president del govern de l'Estat, Mariano Rajoy, de fer "propaganda abusiva" respecte al que és la sortida de la crisi econòmica. Duran ha reconegut que hi ha aspectes positius de millora de l'economia, especialment en l'àmbit macroeconòmic, però considera que el president hauria de matisar les seves perspectives econòmiques per a aquest any 2015.

   

  "No es tracta de pintar un quadre en negre, es tracta de pintar un quadre real", ha dit Duran i Lleida qui entén que és bo llançar missatges positius, però, en canvi, ha recriminat al president del govern espanyol que giri l'esquena a moltes persones que en aquests moments no tenen un lloc de treball. "No es pot fer aquesta propaganda abusiva quan se sap que més del 50% dels joves no tenen feina. No es pot fer aquesta propaganda abusiva quan se sap que, si hi ha un creixement de competitivitat, és a costa dels salaris", ha explicat el portaveu del Grup Català qui ha lamentat que s'estigui destrossant a les classes mitjanes i no arribi el crèdit a les PIMES.

   

  És davant d'aquest escenari que Duran i Lleida ha demanat al president del govern central "menys propaganda" i que presenti un pla per refer els estralls que ha provocat la crisi econòmica. "La crisi és un concepte econòmic que ha tingut conseqüències socials i ningú té dret a usar-lo de manera propagandística encara que estiguem en un any electoral", ha afegit el portaveu de CiU al Congrés.