• Duran reclama a Rajoy "valentia" i "coratge" per apostar per la política industrial i per l'exportació


  26 de novembre de 2014

  El portaveu de CiU retreu al president del govern de l'Estat que no esmeni les "inversions populistes" i les reorienti cap a l'economia productiva

   

  El portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep A. Duran i Lleida, ha retret aquest matí al president del govern de l'Estat, en la sessió de control a la Cambra baixa, que li "falta valentia" per prioritzar l'economia productiva, apostant per la política industrial i l'exportació, i que "no té coratge" per reorientar les inversions populistes i destinar-les a aquest concepte.

   

  El responsable de CiU a Madrid ha lamentat que l'economia productiva no estigui "entre les prioritats" del govern de Rajoy, com ho posa en relleu la seva reforma fiscal, ja que, en la seva opinió, és una "oportunitat perduda" per donar suport a les PIMES i autònoms; així com els Pressupostos Generals de l'Estat que tampoc comporten "cap aportació a l'economia productiva"; o la manca de crèdit, que és "poc i car".

   

  "No té coratge per corregir algunes inversions populistes i dedicar aquests diners a allò que és economia productiva. També, crec que li falta valentia per reconèixer el que el Bundesbank demana a Espanya, que faci el que s'està fent a Catalunya: una aposta per la política industrial i una aposta per l'exportació", ha afirmat Duran i Lleida.

   

  Com a alternativa, el portaveu de CiU a la Cambra baixa ha proposat a Rajoy tres mesures concretes a favor de l'economia productiva. D'una banda, ha dit que cal recuperar les deduccions en inversions en medi ambient, ja que l'impost de societats ja inclou inversió neta. En segon lloc, ha apostat per la innovació en la política econòmica, així com per l'R+D+I com a motor de creixement; i, en tercer lloc, incrementar el tonatge dels camions que circulen per la carretera fins a 44 tones, en la línia del que han fet ja 15 estats de la UE.

   

  "Amb el temps, no arribarà la recuperació a la petita empresa, a l'economia productiva. Criticant al govern anterior tampoc es dóna suport a l'economia productiva. No donant resposta a les demandes de Catalunya no s'aposta per l'economia productiva. Feu cas al Bundesbank i aposti d'una vegada per totes per l'economia productiva", ha reclamat Josep A. Duran i Lleida.