• Duran reitera a Rajoy que la manca de capacitat política per donar una resposta a Catalunya posa en risc l'economia espanyola


  29 de octubre de 2014

  El portaveu de CiU al Congrés recrimina al govern de l'Estat que l'única manera d'afrontar la qüestió catalana sigui mitjançant la presentació de recursos jurídics

   

  El portaveu del Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat aquest matí al president del govern espanyol el risc que suposa per a l'economia espanyola la manca de capacitat per donar una resposta a la qüestió catalana. "Ja li vaig dir com podia arribar a afectar a la credibilitat de l'economia espanyola i a la mateixa prima de risc. Aquest govern no contempla, per tant, escenaris de risc?", ha preguntat Duran, qui ha recriminat a l'executiu espanyol que l'única manera d'afrontar aquesta qüestió política sigui mitjançant la presentació de recursos jurídics.

  Duran ha recordat al president del govern de l'Estat que fora d'Espanya sí es contempla aquest perill, com ara el dur editorial contra la gestió de Rajoy enfront Catalunya que ha fet l'agència de notícies nord-americana Bloomberg i altres mitjans de comunicació que s'han pronunciat en el mateix sentit com el New York Times, el Wall Street Journal o el Financial Times.

  En un altre ordre de coses, Duran i Lleida ha remarcat que la interconnexió elèctrica entre Espanya i França, a més de comportar una millora dels subministraments i uns mercats més competitius, hauria de convertir Espanya en la porta energètica d'Europa; també en l'àmbit del gas. El portaveu de CiU a Madrid considera que Europa ha de diversificar les seves fonts de subministrament en matèria de gas i, precisament, ha volgut posar en valor el gasoducte MidCat que suposa una gran oportunitat estratègica per a Espanya.

  Duran i Lleida ha emplaçat el govern espanyol a revisar les polítiques de canvi climàtic d'acord amb els objectius marcats per la Unió Europea. En aquest sentit ha criticat que el govern central, en la tramitació de la reforma fiscal, vulgui reformar l'impost de societats suprimint les deduccions fiscals per a les inversions mediambientals. El portaveu de CiU ha demanat que es corregeixi aquest error sobretot perquè ha recordat que la UE exigirà en un futur invertir en medi ambient i en la reducció d'emissions i eficiència energètica. "Mentre en el nostre entorn ja s'estan aplicant aquestes polítiques, el seu govern va en la direcció contrària".