• Els pares continuaran sense poder adquirir la vacuna de la varicel•la recomanada pels pediatres


  09 de setembre de 2014

  La portaveu en matèria sanitària de CiU ha defensat aquesta tarda al Congrés una moció en la qual demanava al govern de l'Estat que autoritzés la venda d'aquesta vacuna a les farmàcies.

   

  La diputada de CiU, Conxita Tarruella, ha defensat aquesta tarda al ple del Congrés una moció conseqüència d'una interpel·lació, en què es demanava al govern espanyol que autoritzés la venda de la vacuna de la varicel·la a les farmàcies. El PP ha impedit amb la seva majoria absoluta que els pares que ho desitgin puguin adquirir aquesta vacuna, quan el seu pediatre així ho recomani.


  Tarruella ha explicat que la malaltia de la varicel·la és benigna en un 85% dels casos, però ha assenyalat que hi ha un 15% que aquesta malaltia pot comportar complicacions greus que poden derivar en infeccions a la pell. Fins i tot, s'ha donat algun cas que algun nen que ha patit aquestes complicacions ha mort.


  "No volem fer alarmisme, he estat temptada de portar una fotografia d'un nen amb varicel·la, però no volem utilitzar els nens per a un problema que hem de resoldre", ha dit Tarruella, qui a més ha afirmat que "si puc evitar que els meus néts passin la varicel·la, jo els vacunaré, això és el que seguiran fent molts pares".


  La portaveu en matèria sanitària de CiU, a més, ha denunciat que, des de l'1 de setembre, l'Agència Espanyola del Medicament no només reté els lots de vacunes, sinó que ha fet que aquestes passin a tenir la condició de vacuna hospitalària, és a dir, que no es puguin vendre.


  Tot això implica que, com que es van a vacunar menys nens, hi haurà més casos. De fet, es calcula que hi haurà 300.000 casos més a l'any. Per això, Tarruella sol·licitava que, igual que a la Unió Europea, es pugui vendre aquesta vacuna a les oficines de farmàcia.