Ubicació a l’hemicicle

Marc Solsona i Aixalà

Lleida.

Sóc en Marc Solsona. Vaig néixer a Mollerussa, capital del Pla d'Urgell. Estic casat i tinc dos fills. La meva gran passió és Mollerussa, la meva ciutat, a ella he dedicat i dedico els millors anys de la meva vida. Des de molt jove a través d'entitats de lleure, esportives i culturals he format part activa de la societat civil que de manera altruista exerceix la ciutadania en positiu i en xarxa.

L'any 1995 vaig iniciar la meva vida política, amb 19 anys vaig anar a les llistes de municipals de Convergència i Unió. Aquesta va ser una decisió molt important en la meva vida, ja que a partir d'aleshores ha estat sempre lligada directa o indirectament a la política, sobretot la política municipal. Militant de la JNC (Joventut Nacionalista de Catalunya) i a partir del 1999 també de CDC (Convergència Democràtica de Catalunya) han estat i són les dues escoles de formació política que a través d'una proposta de país sense límits a les aspiracions nacionals  i sempre des de la màxima proximitat i sensibilitat a les polítiques i serveis a les persones, articulen un pensament polític que de manera individual intento traslladar en el meu dia a dia personal i també en les meves responsabilitats polítiques. Tot això combinat amb els estudis d'història a la UdL, de dinamització comercial per la UPC i per un pas necessari per l'empresa privada en responsabilitats de gestió i control, han fet que tingui una visió amplia i oberta de la realitat tant de l'administració pública com del món privat.

Regidor en els governs de CiU 1999-2003 i 2003-2007, en l'oposició 2007-2010, assumeixo l'alcaldia el desembre del 2010 arran de la renúncia voluntària de l'anterior alcaldessa. La ciutadania ens renova la confiança el maig del 2011 i actualment continuo la meva funció d'alcalde de Mollerussa.

El novembre del 2011, la federació de CiU em dóna l'oportunitat de representar les terres de Lleida a les eleccions al Congrés que em permet estar cada setmana a Madrid defensant els interessos dels lleidatans i lleidatanes i també del món agrari, ja que sóc el portaveu d'agricultura, alimentació, medi ambient i pesca a la comissió d'agricultura. Participo també en la comissió de cultura com adjunt.

Actualment és un orgull, en el moment polític actual, representar la força majoritària de Catalunya (CiU) al Congrés dels Diputats, esperem estar a l'alçada  en el paper que la història ens ha encomanat.