Ubicació a l’hemicicle

Carles Pàramo i Ponsetí

Girona.

El meu nom és Carles Pàramo i Ponsetí, tot i ser nascut a Barcelona des dels primers anys de la meva vida he viscut a Roses el poble de la meva família materna. Estic casat amb la Carme des de fa més de 40 anys i tinc la sort de ser pare d'en Carles i la Núria i avi d'en Bernat i l'Emma.

Des de sempre he viscut intensament el meu poble, Roses i ho he fet tenint clar que aquest és una part, petita però important, de la nostra Nació, Catalunya. La meva intensa vida ciutadana dedicada al foment de la cultura i l'esport em va portar a fer el pas, a invitació de CDC, per a continuar treballant, lluitant?, pel progrés del nostre país dins del món municipalista. Militant de CDC des del 1983, vaig participar a les eleccions del 1987 resultant elegit regidor. En el govern vaig assumir les responsabilitats de Cultura, Esports, Ensenyament i Festes.

Elegit alcalde per primera vegada el 1993, he repetit aquesta meravellosa experiència, el 1995, 1999, 2003 i 2011, fins l'agost del 2013, que vaig renunciar a l'alcaldia per a passar a segon terme i tenir més temps per a les responsabilitats assumides en ser elegit diputat a les Corts el 2011. Les meves aportacions al Grup Parlamentari català, de CiU, les faig en les comissions de Tribunal de Comptes i en les corresponents que tracten d'Administracions Públiques, Pesca i Turisme. Destaco la defensa aferrissada que estem fent del model municipalista català.

Tant a l'Ajuntament, com a la Diputació com a les Corts sempre he intentat defensar la nostra gent, anant de baix a dalt i em sento especialment orgullós d'estar al darrere de la creació de nombrosos llocs de treball per la dinamització turística i industrial de Roses i de Girona sense oblidar el treball efectiu en polítiques locals i provincials de protecció del patrimoni històric i/o natural. Plans de restauració de Monuments i protecció efectiva, mitjançant llei, de diferents paratges PEIN i la llei de creació del Parc Natural de Cap de Creus.

Al Congrés dels Diputats he tingut la gran ocasió de poder desenvolupar la meva tasca al costat de persones tan responsables i experimentats coneixedors de la vida Parlamentària com són la majoria dels companys i companyes, destacant els nostres portaveus, Duran i Lleida i Pere Macias.

Plegats continuem treballant per a proposar tot allò que signifiqui progrés tant per a Catalunya com per a Espanya i alhora defensant la gent de Catalunya de les iniciatives, que massa sovint, són articulades per l'Estat en contra dels interessos del conjunt del poble català.