Ubicació a l’hemicicle

Conxita Tarruella i Tomàs

Lleida.

Sóc Conxita Tarruella. Vaig néixer en un poble de Lleida, Benavent de Segrià. Estic casada i he tingut dos fills i dos néts. Tinc tres grans passions: la política, el món dels assumptes socials, sanitaris i l'estudi. Em vaig iniciar en la política el 1986 de la mà de Josep A. Duran i Lleida i vaig donar el salt a Unió Democràtica de Catalunya (UDC), partit amb el qual em vaig sentir molt identificada. Llavors presidia el Col.legi d'Infermeria. Vaig ocupar aquest càrrec després d'estudiar una Diplomatura en Infermeria i una altra en Sanitat. Tot i la meva implicació en la política mai he deixat d'estudiar. Recentment he obtingut un Màster en Investigació de Cures, a més de diversos postgraus en diferents especialitats sanitàries i de gestió.
 
La sanitat i la política social sempre han estat molt presents en la meva vida. El meu primer càrrec polític va ser com a gerent dels Serveis Socials a la Diputació de Lleida fins al 1992, càrrec que vaig abandonar per ser diputada del Parlament de Catalunya durant dos anys i d'aquí vaig passar al capdavant de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència, tornant desprès altre cop al Parlament.


També m'he dedicat als temes d'àmbit social involucrant-me activament en diferents federacions i entitats relacionades amb l'esclerosi múltiple com la Fundació Escleròsi Múltiple, de la qual en sóc vicepresidenta, FESALUT, FELEM o d´altres como ECOM dedicada a les discapacitats físiques. He treballat també pel reconeixement del col.lectiu d'infermeria al qual pertanyo.

Actualment, com a diputada de CiU al Congrés dels Diputats exerceixo com a portaveu de sanitat i en la Comissió de Polítiques Integrals per a la discapacitat.