Ubicació a l’hemicicle

Jordi Xuclà i Costa

Girona.

Em dic Jordi Xuclà i Costa. Vaig néixer a Olot el 13 de maig de 1973. Estic casat i sóc pare de dues filles bessones.

Vaig créixer en un ambient familiar clarament nacionalista i segurament això em va ajudar a fer el pas a militar a Convergència Democràtica de Catalunya i a les seves joventuts des de ben jove. Però va ser durant l'època universitària que vaig incrementar el meu compromís polític i també en l'associacionisme universitari. El 1998 vaig assumir la responsabilitat de ser secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya i després en vaig ser president, fins al 2002. Van ser anys de formació i de conèixer el país geogràficament i humanament en profunditat.

Sóc llicenciat en Dret per la Universitat de Girona. Un cop acabada la carrera em vaig quedar a la universitat com a professor de Dret Administratiu i encara ara mantinc els vincles amb el món universitari dedicant cada any algunes setmanes a donar classes aquí i en altres llocs del món. Vaig continuar la formació amb una Diplomatura de Tercer Grau en Dret Públic i un Màster en Política Exterior i Seguretat. També he fet programes de gestió pública a l'IESE i a l'IE Business School.

Vaig ser elegit senador per Girona l'any 2000. En aquella legislatura al Senat em vaig dedicar bàsicament a exercir com a portaveu de temes d'Interior i a defensar aspectes territorials -infraestructures, costes...- de les comarques gironines.

Sóc membre de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa des de 2008. Allí he descobert com es pot treballar per enfortir la democràcia i els drets humans en l'Europa gran, l'Europa dels 47 estats membres d'aquesta organització. En el Consell d'Europa treballo en els camps dels afers legals, els drets humans, la salut i la política social. Sóc vicepresident del grup liberal en el Consell. També em dedico a temes relacionats amb la política euromediterrània, que és una de les nostres prioritats i on encara hi ha molt per fer.

M'agrada dedicar el temps lliure a la família, que per sort entenen i em fan costat en la meva activitat política. També m'agrada escriure regularment les meves impressions, reflexions i vivències. Algunes les publico a la premsa escrita i al meu bloc. Algun dia vull escriure molt més sobre tot el que he viscut. I m'agrada llegir i escoltar música en viu. I caminar per paisatges naturals compartint una bona conversa i buscant els moments sempre nous i únics que ens donen el pas dels dies i les estacions. I d'un temps que ens planteja apassionants reptes científics, socials i polítics als quals hem de saber donar resposta des de la política. Per poder dir el dia que deixi aquesta etapa de la vida que és la política, amb sana satisfacció , que vam fer coses grans i de profit. Que vam deixar una societat més lliure, culta, neta, desvetllada i feliç... tant de bo!