Ubicació a l’hemicicle

Jordi Jané i Guasch

Tarragona.

Vaig néixer a L'Arboç (Baix Penedès) el 26 novembre de 1963. El meu pare, Josep Ma. Jané, que és Creu de Sant Jordi, ens ha transmès a tota la família els sentiments d'estima a Catalunya i defensa de la seva identitat.

Als 16 anys vaig començar a militar a les Joventuts de Convergència i a l'any 1980 vaig ser un dels fundadors de la JNC i el seu president al Baix Penedès.

Sóc advocat i Màster en Dret Comparat i sempre m'he sentit vinculat a l'àmbit jurídic. Des de l'any 1990 sóc professor de Dret Constitucional i actualment col.laboro en activitats de docència a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

A l'any 1988 em vaig casar amb la Marga, que és de Vandellòs i tenim dos fills, l'Enric i el Jordi, que són molt "futboleros" i socis del Nàstic de Tarragona.

El Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha marcat de manera decisiva la meva trajectòria professional: durant molts anys en vaig ser el responsable de la seva assessoria jurídica, treballant al costat de Miquel Roca que n'era el Portaveu. Després vaig continuar com a Diputat amb en Joaquim Molins, en Xavier Trias i en Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant. Dins del Grup Parlamentari he estat durant dues legislatures portaveu adjunt i actualment ocupo una de les Vicepresidències del Congrés dels Diputats i sóc portaveu a les Comissions de Justícia i Seguretat Viària i portaveu adjunt a la Comissió Constitucional.

Durant aquests anys de parlamentari recordo especialment haver format part de les Comissions d'Investigació dels atemptats de l'11-M i Gescartera i valoro positivament haver impulsat i presidit la Comissió de Seguretat Viària, que crec que és útil en la necessària reducció dels accidents de trànsit.

M'agrada el mar. Amb la meva família de L'Arboç sempre hem anat a la platja de Sant Salvador, al costat de la casa-museu de Pau Casals. Quan estem a Vandellós ens agrada anar a Cala Vidre de l'Ametlla de Mar i des de fa anys anem molt a Torredembarra on, sempre que puc, hi passo alguns caps de setmana i vacances, intentant conciliar la vida familiar i laboral, ja que el dia a dia a Madrid, la intensa activitat parlamentària i actes de partit no sempre et donen el temps que voldries per estar a prop dels teus.