Ubicació a l’hemicicle

Pere Macias Arau

Barcelona.

Sóc d'Olot (Girona), vaig néixer allà el 14 de juny de 1956 i vaig tenir l'honor de ser l'alcalde de la meva ciutat des de 1984 a 1996. També aquests anys vaig ser president de la Diputació de Girona. Al 1996 vaig canviar l'administració local per l'administració autonòmica. El president Jordi Pujol em va cridar per incorporar-me en el seu equip de Govern. Vaig ser conseller de Medi Ambient fins a 1997 quan em va designar un nou comès; ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques fins a 2001. Des d'aquest any fins al 2004 vaig ser secretari general adjunt de CDC i de CiU.

He estat portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) al Senat durant quatre anys. Sóc enginyer de Camins, Canals i Ports. Estic casat amb una tarragonina de l'Espluga de Francolí i tinc dos fills, Miquel i Abril. En la meva vida professional he exercit d'enginyer de camins a l'Administració i a la universitat. Ara presideixo la fundació El Cercle de Infraestructures, vinculada a la UPC, l'objectiu de la qual és estudiar la funció social de les infraestructures.

Actualment sóc el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Català al costat de Josep Sànchez Llibre. A més sóc el president de la Comissió de Seguretat Vial, una funció que compagino amb ser el portaveu de CiU a la Comissió de Foment i a la de Pressupostos.