Ubicació a l’hemicicle

Josep A. Duran i Lleida

Barcelona.

Vaig néixer a Alcampell, un poble petit de la Franja de Ponent que pertany a Osca. Vaig estudiar Dret a la Universitat de Lleida, on anys després vaig acabar donant classes de Dret Civil.

Va ser durant els meus anys universitaris quan vaig descobrir els valors de l'humanisme i el que significa Catalunya com a país.

Vaig ingressar a Unió Democràtica de Catalunya l'any 1974. El 1977 vaig ser el primer president de la Unió de Joves. Del 1982 a 1983 vaig ser president del Comitè de Govern del partit, càrrec que vaig reprendre el 1987 fins al dia d'avui. És una responsabilitat que compagino amb la secretaria general de la federació de Convergència i Unió.

El meu primer càrrec fruit de les urnes va ser a l'Ajuntament de Lleida, on vaig ser tinent alcalde (1979-1980). La meva carrera parlamentària es va iniciar el 1982 quan vaig ser elegit diputat per Lleida. Vaig repetir dues legislatures més. La del 1986 va coincidir amb l'entrada d'Espanya a la UE i em varen elegir eurodiputat en representació de les Corts espanyoles.

El 1999 vaig anar a les llistes del Parlament de Catalunya i vaig ser diputat fins al 2004. En aquesta fase, entre el 1999 i el 2001, vaig ser conseller de Governació i Relacions Institucionals del govern de la Generalitat.

El 2004 vaig encapçalar la llista de CiU al Congrés dels Diputats. Des de llavors, sóc el portaveu del Grup Parlamentari Català, tasca que compagino amb la presidència de la Comissió d'Exteriors.

Em vaig casar el 1986 i tinc tres filles. Elles ocupen bona part del meu temps que no dedico a la política. El poc que em queda lliure el destino a llegir, a fer esports i als amics.